Miksi uskomme alumiiniin

  • Alumiini on luonnollinen materiaali. Maan alkuaineista alumiini on kolmanneksi yleisin alkuaine, joten alumiinia esiintyy melkein kaikkialla. Uskomattomat 8% maan kuoresta koostuu alumiinista. Tietenkin alumiinin tuotantoon tarvittavat teolliset prosessit vahingoittavat ympäristöä, mutta tämän vaikutukset voidaan pitää minimaalisina. Kun tarkastellaan tuotteen ympäristövaikutuksia sen elinkaaren aikana, alumiinia pidetään usein yhtenä ekologisimmista vaihtoehdoista verrattuna muihin materiaaleihin.
  • Alumiinia on helppo käsitellä, erittäin kulutusta kestävä, korroosionkestävä ja käytännössä huoltovapaa. Se on myös paljon kevyempi kuin muut metallit, joilla on vastaavat ominaisuudet.

LYHYESTI

Alumiinin edut

Tuotamme hyötyajoneuvojen ajoneuvokalusteet kokonaan alumiinista ja aiomme jatkossakin tehdä niin. Alumiinilla on valtava määrä etuja:

KEVYT

Alumiini on kolme kertaa kevyempi kuin teräs ja sillä on täydellinen lujuus-paino-suhde. Siksi alumiinia käytetään haastavimpiin töihin kuljetusalalla, rautateillä ja ilmailualalla.

ERITTÄIN LUJA

ALUCA: n käyttämillä alumiiniseoksilla on rakenneteräksen lujuus ja ne ovat kaksi kertaa vahvempia kuin kuituvahvisteiset muovit, neljä kertaa vahvempaa kuin kestomuovit ja kymmenen kertaa vahvempaa kuin vaneri.

KORROOSIO

Alumiini on erittäin kestävä materiaali, joka muodostaa oksidikerroksen paljaalle metallille pian valmistuksen jälkeen, mikä estää korroosiota. Ihanteellinen materiaali pitkäksi käyttöikäksi myös vaikeissa ja kosteissa ympäristöissä.

VÄÄNTÖ

Tyypillisesti päällirakenteen vääntöön absorboi lujasti kiinnitetyt alumiinikomponentit, eikä se aseta kuormaa ajoneuvon kuormapisteisiin. Tämä etu edistää ALUCA-tuotteiden pitkäikäisyyttä.

KIERRÄTYS

Alumiini on arvokas raaka-aine. Kun kierrätetään oikein, 100% tuotteesta voidaan käyttää uudelleen. Öljypohjaisissa materiaaleissa puhutaan ”kierrätyksestä”, koska talteenotetusta raaka-aineesta voidaan luoda vain uudelleen raakamateriaalia.

LISÄHYÖDYT

HELPPO TYÖSTÄÄ

LISÄÄ KANTAVUUTTA

HELPPO PUHDISTAA

ALHAINEN HUOLTO